French toast – opskrift på armeriddere

Frenchtoast  French toast
Om det hedder french toast eller armeriddere her i Danmark har jeg endnu ikke fundet ud af. Hvad jeg dog ved er, at det smager afsindig godt. Og så er det slet ikke så svært og langsommeligt som man skulle tro. Jeg vil mene, at jeg var noget ligende 3 eller 4 minutter om, at lave en portion french toast (eller arme riddere) til min familie forleden dag, da vi skulle hygge lidt ekstra en weekend morgen. Men jeg er også mester i at lave hurtig mad, efter at være blevet mor, og have hænderne fulde!

Egentlig elsker jeg, at gøre lidt særligt ud af vores morgener i weekenderne, og jeg veksler derfor lidt imellem bagt havregrødæggemuffins og armerikanske pandekager, og så selvfølgelig denne opskrift på french toast i øjeblikket. Det gode ved pandekager og så disse armeriddere er, at man kan veksle sin topping med flere forskellige slags bær og frugter, samt nødder og måske en smule chokolade. Jeg elsker hindbær, men jeg spiser også tit mine french toast med blåbær (og så selvfølgelig sirup)

French toast (eller armeriddere)

armeriddere  armeriddere med hindbær

French toast - opskrift på armeriddere
 
Forfatter:
 
Ingredienser
French toast (armeriddere)
  • 1 æg
  • ½ dl mælk
  • 1 tsk. sukker
  • 4 stykker toastbrød (gerne fuldkorn)
  • Smør til stegning
  • Sirup, bær og nødder som topping
Fremgangsmåde
French toast
  1. Pisk æg i mælk og tilsæt sukker.
  2. Hæld æggeblandingen i en dyb tallerken, og vend brødene en ad gangen i æggene.
  3. På en varm pande med smør steges brødene sprøde og lysebrune på begge sider - Vi spise to stykker hver med en håndfuld bær på toppen samt sirup.

 

French toast – og dets oprindelse

Af hvad jeg kan læse mig til, så har french toast haft lige så mange forskellige navne og udførelser, som man næsten kunne forestille sig. Måske er det også derfor, at vi endnu ikke helt ved, om vi skal kalde det french toast eller armeriddere i Danmark heller. French toast kan også laves uden mælk, og er desuden oprindeligt blevet spist med både kød- og oste pålæg. Det har altså ikke kun fungeret som morgenmad, dessert og eftermiddags mad, men også som frokost. Jeg synes dog at ovenstående version er helt perfekt, og jeg er ret sikker på, at i vil synes det samme!

Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *