Flergangsmødre griner af mig

  

Min datter har været min prøvekanin. Det var med hende, jeg lærte at skifte ble. Det var med hende, jeg lærte kunsten i at lægge til og amme, hvilket er hundrede gange svære end det ser ud til. Det var med hende, jeg lærte ord som “søvnassociationer, tigerspring, ammestrejke, samt forkortelserne SP, MME, JM, NF og FG (Sundhedsplejerske, Modermælkserstatning, Jordmoder, Nakkefoldsscanning, og Fødegang).

På trods af forhindringer undervejs så synes jeg selv, at vi er sluppet igennem de første (næsten) 6 måneder, uden de store bekymringer, og vi står nu overfor endnu et nyt læringsprojekt “skemad”! Vi har i et par uger nu været i en opstartsfase. Det har min datter dog fuldstændig misforstået, og spiser rub og stub af alt hvad jeg serverer. Hvilket jeg selvfølgelig ikke kan klage over!
I dette nye læringsprojekt har jeg selvfølgelig også opdaget, hvor meget mere besværligt det er at lave mos og grød, end at knappe blusen op og lægge barnet til brystet. Der er lige pludselig mange flere arbejdsopgaver i det at ernære sit barn. Som førstegangs mor har jeg selvfølgelig skulle lære hele grød-seancen, og min datter har endnu engang været prøvekanin, både når det har fejlet, og når det er lykkes. Jeg ved nu, at kartoffelmos skal moses med en gaffel, ellers bliver det som tapetklister, gulerødder er svært at fordøje, den bedste baby-ske er den fra Ikea og ikke Georg Jensen, og man skal aldrig give sit barn ske-mad, når det er træt, medmindre man også har overskuddet til at vaske lamper, vægge, gulv og loft når barnet endelig er puttet i seng.

Det kommer nok ikke bag på nogle, at jeg laver grød og mos selv, samt malker min egen mælk ud, og putter i grøden i stedet for modermælkserstatning. Folk vil måske ryste på hovedet af mig, især fordi jeg malker ud, men jeg ser absolut kun fordele ved det. Modermælkserstatning er faktisk ret dyrt, er ikke lige så godt ernæringsmæssigt som modermælk, 100% økologisk, og så bilder jeg mig ind, at jeg kan spise et ekstra stykke kage, fordi det kræver en del kalorier at producere mælk.
Min sundhedsplejerskes kommentar til sagen var “ja, selvfølgelig gør du det Maria”, imens hun grinte og forsikrede mig om, at jeg nok ikke ville kunne gøre det fremadrettet. Og måske har hun ret, men jeg vælger nu alligevel at gøre et forsøg, som den førstegangs mor jeg nu er.

1 kommentar til “Flergangsmødre griner af mig”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.