Fjerkræ
Kylling er ofte det første man tænker på, hvis man tænker på fjerkræ og madlavning. Herunder er der en masse forskellige opskrifter på, hvordan man kan tilberede kylling, hvilke andre råvarer der passer godt til og hvad man kan servere kylling sammen med.
Opskrift med fjerkræ
Alt efter hvilken opskrift eller ret man skal lave, er det forskellige udskæringer af kyllingen man skal bruge. Overordnet kan man dele udskæringerne ind i brystkød, kyllingelår og vinger – og skind. Brystkødet er det mest anvendte stykke kød i disse opskrifter men variere mellem fyldte kyllingebryst, forskellige paneringer, pulled chicken eller skåret i tern i en paprikagryde.
Derudover så findes der også hakket kyllingekød som egner sig godt til eksempelvis klassiske kyllingefrikadeller eller frikadeller med grøntsager.
Næringsindhold
Kylling indeholder en masse protein og forskellige vitaminer og mineraler. Fjerkræ er generelt mere magert end eksempelvis oksekød og svinekød. Fedtet i en kylling sidder i skindet
Tilberedning
Kyllingekød skal altid gennemsteges og må ikke spises råt. Kernetemperaturen på en kylling skal være på 75 grader. En skøn måde at tilberede kylling på, er at tilberede den hel som en grydesteg. Ved at tilberede en hel kylling får du en masse forskellige udskæringer, som kan bruges til forskellige opskrifter.
Smagen i en kylling er relativt neutral, så kødet har godt af at blive tilberedt sammen med en masse krydderier og smagsgivere for at give noget smag til kødet. Det gode ved kyllingen og dens neutrale smag er, at man kan tage kyllingen i mange forskellige smagsretninger; det stærke mexicanske køkken, det krydrede indiske eller det salte danske køkken.