Fetadip med græsk yoghurt og havsalt

Fetadip er min nye afhængighed. Når man først har prøvet det, så bliver det en fast diprutine i al tænkelig madlavning. Sådan er det ihvertfald for mig for tiden.

Fetadip   Feta dip

Fetadip – den bedste dip med fetaost

Jeg har læst om det flere steder. Det der fetadip. Og jeg har egentlig hver eneste gang tænkt, at det var en smule mærkeligt, sådan at bruge fetaost i en form for dip. Både madbloggere, kogebøger og madskribenter har været min store inspirations kilde, og nu laver jeg det altså også ofte selv.

Der er mange variasioner af fetadippen. Udover den obligatoriske græske fetaost, så kan man blande forskellige mælkeprodukter dressingen. Jeg er dog overbevist om, at den bedste variation er med græsk yoghurt. Det passer ligesom også bedre til stemningen, madkulturen og smagene, at fetadippen er gennemført græsk. Hvis man ikke har græsk yoghurt, så kan man også prøve med fløde, som også smager rigtig udemærket.

Vi spiste blandt andet fetadippen sammen med ovnbagte og saltede bønnefritter, som i kan se på billederne. Sammen med et græsk farsbrød med oliven tror jeg nu også, at dippen vil egne sig rigtig godt!

Dip med feta  Dip med fetaost

Opskrift på fetadip

I nedenstående opskrift på denne uimodståelige fetadip, er det hovedsageligt smagen fra fetaost som er gennemtrængende, men man kan også sagtens give lidt mere kraft til fetadressingen. Urter, hvidløg, tørrede krydderier, soltørrede tomater, oliven og bagte grøntsager er alt sammen noget jeg har tænkt mig at eksperimentere med i den nære fremtid. Måske der er nogle derude bag skærmen, som også kunne tænke sig, at prøve kræfter med andre udgaver af den ellers perfekte fetadip?

Inspiration til dressinger: Hvidløgsdressing med friske urter, Sød karrydressing, Traditionel guacamole og Sommerpesto med basilikum

Hvis jeg skal være helt ærligt, så er det næsten umuligt for mig, at lave fetadip, eller bare toppe mine friske grønne salater med græsk fetaost uden, at tage nogle smagsprøver af osten undervejs. Fetaost er og har stort set altid været min favorit ost. Ihvertfald når det kommer til madlavning. Det var dog først da jeg undersøgte fetaostens oprindelse nærmere, at jeg opdagede, at denne ost faktisk er lavet på fåremælk og en smule gedemælk. Hvilket giver denne her meget karakteristiske smag til osten. Måske i også har lært noget nyt i dag?

Fetadip med græsk yoghurt og havsalt
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • 200g fetaost (græsk, fra blok)
  • 1 dl græsk yoghurt
  • 1 spsk. citron saft
  • et nip salt
Fremgangsmåde
  1. Mos fetaost og græsk yoghurt sammen i en skål med en gaffel eller en stavblender
  2. Smag til med citronsaft og salt

 

Del på print

2 kommentarer til “Fetadip med græsk yoghurt og havsalt”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *