Favorit sommer opskrifter

image

Det varer ikke mange minutter, før den lille familie drager mod nord. Vi venter faktisk kun på, at spiloppen vågner fra sin formiddagslur, og så drager vi mod toget, mod jylland, mod Lykken! Min mor har allerede ringet fra sommerhuset og fortalt hvor “friskt” vandet er, hvor pænt, hyggeligt og nydeligt huset ser ud, og hvor højt til himlen der er i det nordjyske. Vi glæder os til at se det med egne øjne!

Forhåbentlig er der et nogenlunde ordentligt køkken, hvor jeg kan kokkerere til hele familien, og dele endnu flere lækre opskrifter med jer kære læsere. Hvis ikke, så får i her en stor håndfuld sommerfavorit-opskrifter, som passer perfekt til det lidt små kedelig sommervejr, vi desværre har hængende over os på nuværende tidspunkt. Så fyld køkkenet med frisk frugt og grønt, gær og mel og dine børn, børnebørn, veninder eller bare dig selv, og få lavet noget lækkert sommermad!

image

– Jeg vil mene, at de her gulerods boller er nogle af de bedste boller, jeg nogensinde har smagt. De er luftige, blødt, saftige, og en smule søde grundet den friske gulerod, der er kommet i dejen. De har helt klart en plads på et vel tilberedt morgen bord.

– Jeg drikker, som de fleste dansker kaffe hver eneste dag, men det er så rart, at kunne skfite den vante morgen, middag eller eftermiddagskaffe ud, med en kølig én af slagsen, som oven i købet, er ultra nem at lave. Derfor er denne iskaffe en must-sommer-drink!

– Disse chokobanan boller er perfekte til både morgenmad, men også til kaffen om eftermiddagen, som et sundt alternativ til kagen. Hele min familie var vilde med dem, da vi flyttede for snart en uge siden, og jeg havde fyldt fryseren med disse lækkerier!

– Hvis man først får smagt en hjemmelavet burgerbolle, så går man aldrig tilbage til “købeslagsen”. Jeg kan derfor på det varmeste anbefale disse burgerboller, der kan spises med falafel, hakkebøf eller pulledpork, på en varm (eller regnfuld) sommerdag. 

– Det er snart længe siden, at jeg har lavet min berømte cheddar-dip, men den er ikke uden grund, blevet én af mine mest læste opskrifter her på bloggen, og ved synet af ovenstående billede, hvor oste-dippen er hældt ud over de sprøde nachos chips, så kommer jeg også i tanke om, at jeg hellere må lave sådan et fad i sommerhuset, når vi engang kommer frem.

– Den bagt kartoffel er én perfekt sommerfavorit for hele familien!

– Behøver jeg egentlig nogen tekst til dette billede: cookie sandwich lagt i lag med en god vanilje is må være en formidabel sommerferie opskrift. Og så vil børnene elske at bage lækre cookies som samler isen!

– Jeg er helt pjattet med sydeuropæisk mad, og særligt italiensk og græsk stjæler mig hjerte gang på gang. Derfor måtte disse græske kødspyd med tzatziki og tomatsalat også blive anbefalet endnu en gang. Jeg håber, at jeg snart igen kan pakke kufferten og flyve mod det græske øhav, for det er ved at være alt for længe siden, at jeg har befundet mig på disse kanter.

– Igår serverede jeg den smukkeste pandekage-kage for min lille familie i anledningen af grå-vejret, som hang over os én våd sommerdag i juli måned.

image

Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *