image

Min verdens omdrejningspunkt er hende. Ikke bare fordi hun er mit ansvar, mit hjerteblod, men også fordi vi altid er sammen. Jeg kan knap nok forestille mig, hvordan mit hjerte skulle have plads til endnu en ubetinget kærlighed som hende. Hvordan jeg kan være mor til flere end bare min lille mørke og krølhåret pige.

Det begyndte for nogle uger siden. Pludselig væltede spørgsmålene ind, både fra bekendte og venner, men især også fra nære familiemedlemmer. “Hvornår skal det næste barn komme til verden. Hvornår skal Buller være storesøster?”

Egentlig er vi et stort spørgsmålstegn, mig og hendes far. På den ene side elsker vi tanken om et fyldt spisebord, der med tiden kan give plads til tonsvis af børnebørn og måske oldebørn. Men på den anden side, så synes vi også, at det til tider kan være umenneskelig hårdt at være forældre, og vi står stadig uforstående hen, når vi ser, at forældre spytter den ene unge ud efter den anden, som om det at få børn er så let som en leg.

Jeg misunder dem og deres leg.

Den ene dag vil vi have et barn mere, måske endda to. Andre dage er dét, det sidste vi kunne tænke os. Alligevel er det noget, som vi ofte snakker om, også selvom vi ikke ved, hvornår det ville være et foredelagtigt tidspunkt at forøge familien. Hvor gammel skal Buller være, når hun bliver storesøster?

Som den “videnskabs-kvinde” jeg nu engang er, har jeg selvfølgelig gennemsøgt nettet for forskningsstudier, der har undersøgt, hvor længe der “helst” skal være mellem søskende. Hvad jeg kan konkludere er, at for nogle familie fungerer pseuodotvillinger beundringsværdigt godt, for andre er det en hård sej kamp at have to blebørn på samme tid.

Vi er derfor stadig meget i tvivl om, hvornår lillebror (som vi allerede kalder “ham”) skal komme til verden. Jeg vil derfor meget gerne høre jeres erfaringer? Hvad er jeres erfaringer med, hvor stor aldersforskel, der helst skal være mellem søskende?