Et hjem til både arbejde og fritid


Indlægget indeholder reklame for eurodan-huse

Jeg tror de fleste har en helt særlig følelse af hjem. Måske det er forbundet med et barndomshjem, et land, en hjemstavn eller en relation. Jeg selv kan nikke genkende til dem alle, for jeg får en helt særlig følelse i kroppen, når jeg hører om ”Sorø”, som er der jeg kommer fra, og hvor det meste af vores familier bor, ligesom jeg også har det om Danmark, når jeg har været ude og rejse og glæder mig til at komme ”hjem” igen. Så snart jeg lander i Kastrup Lufthavn, mærker jeg følelsen af ”hjemme”. Det er både duften fra menneskene, butikkerne og naturen, jeg fornemmer, ligesom det også er smagene, lydene og selvfølgelig synet af dem jeg har kært, der gør mig glad.

Min arbejdsplads er også mit hjem

..men vores eurodan-huse hjem er endnu mere end det. Det er nemlig også min arbejdsplads. Der hvor jeg udvikler opskrifter i køkkenet, skriver blogindlæg om nybyggeri, moderskab og mad på min kontorplads, hvor jeg traver fra den ene ende af længehuset til den anden, imens jeg holder telefonmøder, og hvor jeg tager de fleste af mine opskrift billeder i mindste barnets pusleværelse. Sidst nævnte kan i nok høre, slet ikke er optimalt.

Jeg tilbringer stort set al min tid herhjemme. Hvilket selvfølgelig også er fordi, at jeg samtidig er på barsel med lille knirke, der blev født stort set samtidig med, at vi overtog huset. Dette er i øvrigt utrolig smart, som min mand siger, for så kan vi altid huske hvor gammel hun er. For husets alder glemmer vi jo aldrig. Mænd!

Med fokus på arbejdsmiljøet

Da vi skulle tegne huset under kyndig samråd med eurodan-huse, havde vi også dette i mente. Vi valgte derfor også bevist, at lægge en stor pose penge i køkkenet, fordi vi vidste, at jeg ville komme til at tilbringe utrolig meget tid lige præcis der, og ikke et eneste sekund, har vi fortrudt de tilvalg, vi i sin tid foretog os.

Derudover har vi store visioner for indretningen, og for hver måned der går, kommer vi et lille skridt tættere på drømmen. Jeg kunne i den forbindelse godt tænke mig, at inddrage jer mere i processen. Min drøm er, at indrette et af værelserne, som børnene på nuværende tidspunkt ikke bruger, til kontor/studio. Et samlet rum hvor jeg kunne tage på ”arbejde”. For det mangler jeg i den grad.

Som tidligere antydet, arbejder jeg lidt alle steder i huset, hvilket også gør, at mine arbejdsrutiner hurtigt flyder sammen med mig som privat person. Faktisk kan jeg godt føle, at jeg arbejder lidt hele tiden. Så at få indrettet et arbejdsrum med plads til fotoskydning, kontor og foto-grej (tallerkner, kopper, kander og bestik i mio. vis), drømmer jeg om.

Lægestudie og det selvstændige liv

Og så drømmer jeg for tiden rigtig meget om at arbejde med mine virksomheder. Ikke fordi jeg tænker, at jeg ikke vil være læge, men fordi jeg lige nu, ikke ser mig selv i et arbejdsrul på sygehuset med skiftende vagter og al for lidt tid sammen med mine 3 små børn. Jeg er selvfølgelig privilegeret, at jeg overhovedet har et valgt, og at jeg har skabt et økonomisk grundlag under mig, som også kan bære disse drømme. Frygt og bekymringer for fremtiden har jeg ikke. Jeg ser i høj grad arbejdslivet som epoker i ens liv, og tænker ikke, at lykken behøver at være i at tage en uddannelse og derefter arbejde med det dertilhørende job, til man går på pension. Faktisk er det netop dette, som skræmmer mig. Hamsterhjulet, det forudsigelse og den manglende frihed i hverdagen til at kunne have børn syge derhjemme, tage en impulsiv fri dag og samtidig arbejde til langt over midnat, som ofte er der, min hjerne fungerer allerbedst.

Til september skal jeg begynde at læse igen. Hvis jeg ikke når at skifte mening inden da.

Åbent hus arrangementer hos eurodan-huse

Pga. ovenstående tanker er det derfor også uhyre vigtigt for mig, at vores hjem både kan favne et miljø der tilgodeser nærvær, hygge og fritid, men som også kan rumme struktur, orden, motivation og arbejdsglæde. Begge dele er vi langt fra i mål med, så det skal der selvfølgelig lægges kræfter i, og jeg håber, at i vil have lyst til at følge med i den forvandling.

Hvis I kunne tænke jer at læse mere om eurodan-huse, så vil jeg på det kraftigste anbefale jer, at besøge deres hjemmeside, hvor I også kan finde deres katalog. Vi var selv utrolig glade for at finde inspiration i selvsamme, men også ved at køre rundt til diverse udstillingshuse, der findes overalt i det danske land. At stå i et fysisk hus, og drømme stort om sit fremtidige hjem, er den vildeste følelse, og jeg kunne faktisk utrolig godt tænke mig, at opleve det en gang til en dag.

1 kommentar til “Et hjem til både arbejde og fritid”

  1. Det er vores drøm om eje et hus det er som i har. Et Dansk tegnet hus det vi må bygge i Holland hvor vores følelser for Danmark og Holland flyder sammen. Og vi må bo i for et meget langt tid. Drømmer skal man have ikke?!?!?!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *