Mexicanske enchiladas
Enchiladas er en klassiker i det mexicanske køkken, og jeg har sådan glædet mig til at dele min version af den berømte ret med tortilla pandekager, krydderier og kød.

Enciladas med oksekød

Jeg har ledt længe efter den bedste opskrift på denne mexicanske ret, men jeg har ikke rigtig syntes, at nogle levede op til mine forventninger. Nogle opskrifter på enchiladas var med kylling og andre med oksekød, ligesom nogle også indeholdte bønner, og andre ikke gjorde. Hvad den mest “rigtige” opskrift er, ved jeg desværre ikke, men hvis der er nogle mexicanere som tilfældigvis skulle læse med, så må i med glæde give jer til kende. Det kunne være rart at høre, hvordan man traditionelt set laver enchilads.

Lige meget hvad så smager denne opskrift på enchiladas virkelig fremragende. Oksekødet er krydret med både paprika, spidskommen, hvidløg, kanel, chili og cayennepeber, og det er simpelthen den bedste smagskombination, jeg kan komme på i mexicansk mad.

Inspiration til mexicanske retter: Den bedste mexicanske lasagne, Hjemmelavet mexi burger og Quesadillas med kylling

Enchiladas med oksekød

Opskrift på enchiladas

Det var faktisk fordi jeg havde lovet nogle af vores gode venner, at komme forbi med frokost. Og her ønskede jeg at lave en ret, som nemt kunne tilberedes fuldstændigt inden vi tog ud af døren, og som let kunne opvarmes i ovnen hjemme hos dem. Det var derfor oplagt med hjemmelavede mexicanske enchiladas.

Børnene, som tæller spiloppen på 3,5år, lillebror på 13 måneder og hans bedsteven Aske på 12 måneder, kunne også sagtens spise med selvom fyldet var krydret. Derudover havde jeg snittet et friskt spidskål, og stegt det let på panden i olivenolie og salt. Jeg er helt sikker på, at det ikke er noget man gør i mexico, men det smager fabelagtigt som bund i enchiladas, så det tip vil jeg give videre til jer. Derudover bringer det også lidt ekstra næring, grønt og fibre ind i måltidet, hvilket jo altid er rart når det samtidig også gør noget godt for smagen i retten.

Enchiladas

Enchiladas med krydret oksekød
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • Til ca. 4 personer:
Fyld:
  • 12 små enchiladas (tortilla) pandekager
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 500g oksekød
  • en dåse tomatpure, 70g
  • 2 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. paprika
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • en knivspids cayenne peber
  • en knivspids chilipulver
  • Smages til med salt
  • Evt. et spidskål
Tomatsauce:
  • et løg
  • et fed hvidløg
  • 2 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. paprika
  • en dåse hakkede tomater
Topping:
  • cheddarost
  • Friske korriander
  • Forårsløg
  • Serveres med avokado
Fremgangsmåde
  1. Hak løg og hvidløg
  2. Steg det i en gryde med olie til de bliver bløde og glasagtige
  3. Tilsæt krydderier og steg videre i et par minutter
  4. Tilsæt hakket oksekød og steg ved høj varme til det bliver gennemstegt
  5. Tilsæt tomatpure og smag til med salt
  6. Skru ned for plusset så fyldet ikke bliver tørt
  7. Hak spidskål og steg det på en pande med olivenolie og en smule salt så det stadig har struktur og knaser en smule
Tomatsauce:
  1. Hak løg og hvidløg og steg det i en lillegryde med olivenolie
  2. Tilsæt krydderier og steg videre et par minutter
  3. Tilsæt hakket tomater og lad det koge op
  4. Smag til med salt
  5. Blend det gerne med en stavblender hvis muligt
Tortilla:
  1. Tænd ovnen på 200g varmluft
  2. Placer en smule stegt spidskål på en tortilla pandekage og dernæst oksekød ovenpå
  3. Fold din enchiladas stramt og placer den i et ildfast fad
  4. Når alle enchiladas er placeret i fadet hældes varm tomatsauce over hvorefter der drysses med cheddarost
  5. Bag enchiladas i ovnen i ca. 10-15min
  6. Pynt med koriander og finthakkede forårsløg inden servering
  7. Serveres evt. med avokado