Marokkanske kødboller i tomatsauce
 
 
Forfatter:
Ingredienser
Marokkanske kødboller i tomatsauce til ca. 4 personer:
Marokkansk tomatsauce:
  • et løg
  • et fed hvidløg
  • en spsk. olie
  • 2 tsk. paprika
  • 2 tsk. spidskommen
  • ½ tsk. kanel
  • en knivspids cayenne peber
  • 2 dåser hakkede tomater
  • en håndfuld bredbladet persille
  • Smages til med salt og peber!
Marokkanske kødboller:
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk. paprika
  • 2 tsk. spidskommen
  • ½ tsk. kanel
  • en knivspids cayenne peber
  • 1,5 tsk. salt
  • 500g hakket oksekød
  • et æg
  • en håndfuld bredbladet persille
  • to spsk. olie
Serveres med:
  • Fladbrød
  • Grønne oliven
  • Persille
  • Granatæblekerner
  • Natural yoghurt
Fremgangsmåde
Marokkansk tomatsauce:
  1. Hak løg og hvidløg meget fint og steg det i et par minutter i en stor pande med høje kanter sammen med olie
  2. Tilsæt krydderier til løgene og steg yderligere et par minutter.
  3. Tilsæt tomatsauce sammen med hakket persille og lad det simre i mindst 15min
  4. Smag til med salt og evt. ekstra krydderier
Marokkanske kødboller:
  1. Hak løg, hvidløg og persille fint
  2. Bland det med hakket oksekød, krydderier og æg
  3. Form de marokkanske kødboller og steg dem på en seperat pande sammen med olie så de får en sprød og gyldenbrun overflade
  4. Vend forsigtigt kødbollerne i tomatsaucen og lad det hele simre i yderligere 30min
  5. Serveres med natural yoghurt, fladbrød, grønne oliven og granatæblekerner
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/marokkanske-koedboller-i-tomatsauce/