Buddha bowl med sødekartoffel
 
 
Forfatter:
Ingredienser
Buddha bowl til 4 personer:
  • 1 dl. quinoa kerner (både hvide og sorte kan bruges)
  • 2 dl. vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. olivenolie
  • 500g sødekartoffel
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • Hummus (hjemmelavet opskrift)
  • Stegte kikærter (hjemmelavet opskrift)
  • 200g frisk spinat
  • 4 avokadoer
  • sesamfrø
  • frisk persille
  • Havsalt
Fremgangsmåde
  1. Kog quinoa som anført på pakken
  2. Skyl sødekartoflerne grundigt og skær dem i mundrette stykker (både med og uden skral kan bruges)
  3. Vend kartoflerne i quinoa kerner, olivenolie og salt og drys det ud på en bageplade beklædt med bagepapir
  4. Bag sødekartoflerne i ovnen ved 200 graders varme i ca. 20min. Brug evt. grill funktion på ovnen de sidste minutter, så de bliver sprøde og gyldne
  5. I en bowl anrettes en bund med frisk spinat og hummus i midten
  6. Derefter fordeles henholdsvis stegte kikærter og sødekartoffel ud i bowlen
  7. Skær til sidst en avokado i skiver og anret den i din buddha bowl
  8. Drys med sesamfrø, havsalt og frisk persille
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/buddha-bowl-med-soedekartoffel/