Svensk pølseret
 
 
Forfatter:
Ingredienser
Svensk pølseret til ca. 4 personer:
  • 800g kartofler
  • en spsk. olie
  • 2 store løg
  • 2 fed hvidløg
  • 6 pølser (jeg brugte økologiske halv okse og halv svine kød)
  • 2 tsk. paprika
  • 1 tsk. muskatnød
  • Evt. ½ tsk. cayenne peber
  • en dåse tomatpure, 70g
  • 1dl fløde
  • 1-2 dl mælk
  • Smages til med salt, peber og purløg
Fremgangsmåde
  1. Kog kartoflerne og skær dem ud i mundrette stykker
  2. Hak løg og hvidløg og svits det i en stor gryde med en smule olie
  3. Skær pølser i mundrette stykker og svits dem i gryden et par minutter
  4. Tilsæt kartofler og svits yderligere et par minutter sammen med krydderierne
  5. Tilsæt tomatpure, fløde og mælk og vend forsigtigt rundt i retten
  6. Lad det langsomt koge op og smag til med salt, peber og evt. purløg
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/svensk-poelseret/