Asiatisk kyllingesuppe
 
 
Forfatter:
Ingredienser
Asiatisk kyllingesuppe til ca. 6 personer:
Marinade:
  • en økologisk kylling
  • 2 lime
  • en rød chili
  • 1 spsk. sesamolie
  • 1 spsk. soya
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 2 fed hvidløg
  • 5cm frisk ingefær
  • 2 tsk. salt
  • 2L kogt vand
Suppen:
  • et bundt forårsløg
  • ca. 250g champignoner
  • 150g frisk spinat
  • 100g edamamebønner
  • ca. 250g nudler
  • Smages til med salt
  • Serveres evt. med frisk hakkede korriander
Fremgangsmåde
  1. Vask kyllingen grundigt
  2. Hak hvidløg, ingefær og chili fint og bland det med limesaft, sesamolie, soya, salt og fiskesauce
  3. Smør kyllingen ind i marinaden og hvis tiden er til det, lad den gerne trække i marinaden et par timer i køleskabet
  4. Kog 2L vand og kog den økologiske kylling i ca. 45min i en stor gryde
  5. Tag kyllingen op af gryden og sigt vandet fra grøntsagerne. Husk at gem suppen!
  6. Pil skindet af kyllingen og skær kødet i mundrette stykker
  7. Hak forårsløg og champignoner og lad det koge i suppen i ca. 5min sammen med spinat og nudler
  8. Smag suppen til med salt
  9. Kyllingesuppen er færdig, når nudlerne er kogt færdige
  10. OBS! nudlerne suger gevaldigt, så gem ikke en rest suppe med nudler, men spis dem med det samme, og kog i stedet ekstra nudler næste dag, hvis der er rester tilbage. Suppen kan snildt holde sig i køleskabet i 2-3 dage og i fryseren endnu længere tid.
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/asiatisk-kyllingesuppe/