Sund banankage uden raffineret sukker
Forfatter: Maria Vestergaard
- 4 æg
- 100g smør
- 250g hvedemel
- 2 tsk. Bagepulver
- 100g Castus frugtrulle, figen
- 3 (meget) modne bananer
- evt. 75 g mørk chokolade
- evt. krydderier som kanel, ingefær, kardemomme, vanilje, allehånden og nelliker
- evt. en ekstra banan til at pynte med
- Pisk æg luftigt
- Smelt smør og tilsæt det til de piskede æg
- Mos de modne bananer grundigt og tilsæt til æggemassen
- Bland hvedemel, bagepulver og vaniljepulver godt sammen i en skål for sig og tilsæt til dejen
- Rør det godt rundt så der ingen klumper findes
- Hak frugtrullen samt ca. 50g af den mørke chokolade i grove stykker og tilsæt til dejen
- Hæld dejen i en form beklædt med bagepapir
- Skær evt. en ekstra banan ud i tynde skiver og pynt kagen med skiverne
- Bag kagen ved 175 graders varmluft i ca 25-30min
- Pynt med den sidste mængde grofthakket chokolade
Recipe by Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/sund-banankage-uden-raffineret-sukker/
3.5.3229