Sund banankage uden raffineret sukker
 
 
Forfatter:
Ingredienser
  • 4 æg
  • 100g smør
  • 250g hvedemel
  • 2 tsk. Bagepulver
  • 100g Castus frugtrulle, figen
  • 3 (meget) modne bananer
  • evt. 75 g mørk chokolade
  • evt. krydderier som kanel, ingefær, kardemomme, vanilje, allehånden og nelliker
  • evt. en ekstra banan til at pynte med
Fremgangsmåde
  1. Pisk æg luftigt
  2. Smelt smør og tilsæt det til de piskede æg
  3. Mos de modne bananer grundigt og tilsæt til æggemassen
  4. Bland hvedemel, bagepulver og vaniljepulver godt sammen i en skål for sig og tilsæt til dejen
  5. Rør det godt rundt så der ingen klumper findes
  6. Hak frugtrullen samt ca. 50g af den mørke chokolade i grove stykker og tilsæt til dejen
  7. Hæld dejen i en form beklædt med bagepapir
  8. Skær evt. en ekstra banan ud i tynde skiver og pynt kagen med skiverne
  9. Bag kagen ved 175 graders varmluft i ca 25-30min
  10. Pynt med den sidste mængde grofthakket chokolade
Recipe by Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/sund-banankage-uden-raffineret-sukker/