Rugbrødsmuffins - fiberrige og sunde
 
 
Forfatter:
Ingredienser
Til ca. 12 rugmuffins:
  • 2dl lunken vand
  • 20g gær
  • 1 spsk. flydende honning
  • 2 æg
  • 25g smør
  • 1 dl natural yoghurt
  • ½ tsk. Salt
  • 250g rugmel
  • 100g hvedemel
  • 7 styk. Castus Frugtpålæg med figensmag (1/2 af pakken)
Fremgangsmåde
  1. Opløs gær i vand og tilsæt honning
  2. Smelt smør og tilsæt det sammen med æg, yoghurt og salt til vandet
  3. Tilsæt rugmel lidt ad gange og rør godt rundt i dejen
  4. Tilsæt hvedemel og rør yderligere i ca. 5min. Dejen skal være meget våd.
  5. Hak frugtpålæg groft og vend det i dejen
  6. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 60min
  7. Fordel dejen i faste muffinsform (silikone eller pap) og bag dem ved 175 graders varmluft i ca. 20min
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/rugmuffins-fiberrige-og-sunde/