Quinoaboller med nødder og havre
 
 
Forfatter:
Ingredienser
Til ca. 12 quinoaboller:
  • 1 dl quinoa
  • 2 dl vand
  • 25g gær
  • 5dl vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. flydende honning
  • 1 spsk. neutral olie
  • en håndfuld nødder (f.eks mandler og hasselnødder)
  • 200g havreklid (eller fintblendet havregryn)
  • 550g hvedemel
  • sammenpisket æg til pensling
Fremgangsmåde
  1. Skyl quinoa og kog kernerne i vand i ca. 15-20min eller til vandet er fordampet helt væk og kernerne er blevet bløde
  2. Opløs gær i vand og tilsæt salt, honning, olie og quinoakerner
  3. Hak nødderne groft og bland i dejen sammen med havreklid
  4. Tilsæt mel lidt ad gangen og ælt dejen grundigt (gerne på en røremaskine da dejen er meget våd)
  5. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 60min
  6. Form quinoabollerne vha. to skeer og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir
  7. Pensl med sammenpisket æg og drys evt. med hakkede nødder eller kerner
  8. Bag quinoabollerne ved 180 graders varmluft i ca. 20min eller til bollerne er blevet gennembagte og let lysebrune på toppen
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/quinoaboller-med-noedder-og-havre/