Rosinboller - bløde og luftige
Forfatter: Maria Vestergaard
- 50g gær
- 2 dl sødmælk
- 2 tsk. sukker
- 1 tsk. Salt
- 1 æg
- 100g blødt smør
- 450-500g hvedemel
- 75g rosiner
- samt æg til pensling
- Tag smør og sødmælk ud af køleskabet og lad det stå til det bliver blødt og lunkent, inden du går i gang med at lave dejen
- Opløs gær, sukker og salt i sødmælk
- Tilsæt æg og smør og rør det godt rundt i mælken
- Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen grundigt i ca. 5min
- Tilsæt rosiner og ælt det ind i dejen
- Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 45min
- Form rosinbollerne og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir
- Lad rosinbollerne hæve lunt og tildækket under et klæde i ca. 30min
- Pensl med sammenpisket æg
- Bag bollerne i ovnen ved 200 graders varmluft i ca. 8-10min
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/rosinboller/
3.5.3229