Rosinboller - bløde og luftige
 
 
Forfatter:
Ingredienser
  • 50g gær
  • 2 dl sødmælk
  • 2 tsk. sukker
  • 1 tsk. Salt
  • 1 æg
  • 100g blødt smør
  • 450-500g hvedemel
  • 75g rosiner
  • samt æg til pensling
Fremgangsmåde
  1. Tag smør og sødmælk ud af køleskabet og lad det stå til det bliver blødt og lunkent, inden du går i gang med at lave dejen
  2. Opløs gær, sukker og salt i sødmælk
  3. Tilsæt æg og smør og rør det godt rundt i mælken
  4. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen grundigt i ca. 5min
  5. Tilsæt rosiner og ælt det ind i dejen
  6. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 45min
  7. Form rosinbollerne og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir
  8. Lad rosinbollerne hæve lunt og tildækket under et klæde i ca. 30min
  9. Pensl med sammenpisket æg
  10. Bag bollerne i ovnen ved 200 graders varmluft i ca. 8-10min
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/rosinboller/