Bananbrød med hasselnødder
 
 
Forfatter:
Ingredienser
  • 2 æg
  • 50g brun farin (evt mere hvis bananerne ikke er meget modne)
  • 100g smør
  • 4 modne (gerne brun-plettede) bananer + 1 almindelig moden banan
  • 50g hasselnødder
  • 200g hvedemel (vi brugte en "grov" hvedemel med fuldkorn)
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • ½ tsk. salt
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 180 graders almindelig varme
  2. Pisk æg og brunfarin luftigt
  3. Smelt smør og vend det i æggemassen
  4. Mos 4 modne bananer og vend i dejen
  5. Hak nødderne groft og bland dem i dejen
  6. Bland de tørre ingredienser godt sammen og vend det lidt ad gangen i dejen
  7. Hæld dejen i en form beklædt med bagepapir
  8. Skær den sidste banan over på langs og placer den på toppen af det ubagte bananbrød
  9. Bag brødet ved 180 graders almindelig ovn i ca. 45min
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/bananbroed-med-hasselnoedder-og-aeg/