Kylling danoise - grydestegt kylling
 
 
Forfatter:
Ingredienser
Kylling danoise:
  • en økologisk kylling
  • et bundt persille
  • 50g smør
  • 2 gulerødder
  • 2 løg
  • salt
  • peber
  • 5 laurbær blade
  • 3dl hønsefond
  • 2dl hvidvin
Sovs:
  • evt. maizena til jævning
  • 2,5dl madlavningsfløde (eller piskefløde)
  • evt. kulør
Fremgangsmåde
Kylling danoise:
  1. Skyl kyllingen grundigt både indvendigt og udvendigt
  2. Tør den i papir og gnub den dernæst ind i salt og peber
  3. Hak persille groft og fyld det i kyllingen
  4. Smelt smør i en stor gryde og steg kyllingen på alle side ved høj varme til den bliver gyldenbrun
  5. Hak løg og gulerødder groft og tilsæt det til kyllingen sammen med laurbær blade
  6. Tilsæt hønsefond og hvidvin
  7. Lad det koge op og stil dernæst låget på for at lade det simre ved svag varme i ca.45min
  8. Din kylling danoise er færdig, når lårene let kan løsnes fra benet
Sovs:
  1. Si væsken for grøntsager og urter og lad den koge op
  2. Reducer den i ca. 5min og hæld dernæst fløde ved
  3. Jævn den med maizena og brug evt kulør for at få en mørkere farve
  4. Smag til med salt, peber, sødt (f.eks sukker) og surt (f.eks eddike)
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/kylling-danoise-grydestegt-kylling/