Kylling danoise - grydestegt kylling
Forfatter: Maria Vestergaard
- en økologisk kylling
- et bundt persille
- 50g smør
- 2 gulerødder
- 2 løg
- salt
- peber
- 5 laurbær blade
- 3dl hønsefond
- 2dl hvidvin
- evt. maizena til jævning
- 2,5dl madlavningsfløde (eller piskefløde)
- evt. kulør
- Skyl kyllingen grundigt både indvendigt og udvendigt
- Tør den i papir og gnub den dernæst ind i salt og peber
- Hak persille groft og fyld det i kyllingen
- Smelt smør i en stor gryde og steg kyllingen på alle side ved høj varme til den bliver gyldenbrun
- Hak løg og gulerødder groft og tilsæt det til kyllingen sammen med laurbær blade
- Tilsæt hønsefond og hvidvin
- Lad det koge op og stil dernæst låget på for at lade det simre ved svag varme i ca.45min
- Din kylling danoise er færdig, når lårene let kan løsnes fra benet
- Si væsken for grøntsager og urter og lad den koge op
- Reducer den i ca. 5min og hæld dernæst fløde ved
- Jævn den med maizena og brug evt kulør for at få en mørkere farve
- Smag til med salt, peber, sødt (f.eks sukker) og surt (f.eks eddike)
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/kylling-danoise-grydestegt-kylling/
3.5.3229