Bagt kartoffel med mexicansk fyld
 
 
Forfatter:
Ingredienser
  • 8 små bage kartofler
  • 400g kyllingekød i strimler
  • ½ pose mexicansk krydderiblanding
  • 1 dåse tomatpure
  • 1 avokado
  • 3 forårsløg
  • en håndfuld cherrytomater
  • mozzeralla/cheddar ost
  • salt og peber
  • olie/smør til stegning
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 220 graders varme
  2. Vask bage kartoflerne grundigt, og skær et dybt kryds i dem. Gnid dem ind i en smule salt og bag kartoflerne i ca. 70min i et ovnfast fad
  3. Steg kylling i en pande med olie til det er gennemstegt (men lad den endelig ikke stege for længe, så det bliver tørt). - Tilsæt tomatpure, krydderiblanding og evt en smule salt til kyllingen.
  4. Hak forårsløg og tomater i skiver
  5. Tag panden af plusset og vend grøntsagerne i kyllingen
  6. Stik en gaffel i kartoflerne for at mærke, om de er bagt færdige.
  7. Tag kartoflerne ud af ovnen, uden at slukke for ovnen. Tag et klæde i hænderne, og pres omkring den varme kartoffel til den åbnes.
  8. Placer fyldet i den bagte kartoffel. Det må gerne vælte ud af kartoflen.
  9. Drys med ost og bag dem i yderligere 5-10min
  10. Skær avokado i tern og drys over fadet, lige inden det serveres.
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/bagt-kartoffel-med-mexicansk-fyld/