Marengslagkage - svensk opskrift
 
 
Forfatter:
Ingredienser
Kage:
  • 1½ dl. sukker
  • 75g smeltet smør
  • 4 æggeblommer
  • 1½ dl. mælk
  • 2¼ dl. hvedemel
  • 3 tsk. bagepulver
Marengs lag:
  • 2 dl. sukker
  • 4 æggehvider
  • 3 tsk. vaniljesukker
Tilbehør:
  • Flødeskum af en ½L fløde
  • 50g daim
  • ca. 750-1000g bær (Hindbær, jordbær, blåbær og brombær)
  • Spiselige blomster
  • Smeltet chokolade som pynt
Fremgangsmåde
  1. Pisk sukker og smeltet smør
  2. Tilsæt æggeblomme en ad gangen og pisk imens
  3. Bland mælk, mel og bagepulver sammen og rør det i æggemassen
  4. Hæld kagedejen ud i to lige store springforme
  5. Pisk sukker, æggehvider og vaniljesukker til marengs
  6. Hæld marengsen over de UBAGTE kagebunde i springformen
  7. Bag kagebundene ved 175 graders varme i ca. 15-18min i midten af ovnen
  8. Lad kagebundene køle helt ned inden de lægges sammen
  9. Pisk fløde til flødeskum og bland grofthakket daim i
  10. Fordel ¾ af flødeskummet på den ene lagkage bund (marengsdelen skal være øverst)
  11. Drys med ⅓ af bærerne
  12. Placer den anden lagkagebund oven på kagen (margensdelen skal være øverst) og fordel en smule flødeskum på den øverste lagkagebund
  13. Placer bær, enten tilfældigt eller i et fint mønster og drys med smeltet chokolade og spiselige blomster
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/marengslagkage-svensk-opskrift/