Porretærte med parmaskinke
 
 
Forfatter:
Ingredienser
Tærtebund
Fyld:
  • 200g hytteost
  • 2 æg
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. timian
  • ½ tsk. peber
  • 3 porrer
  • Olivenolie
  • 100g mzzarella ost
  • 100g parmaskinke
Fremgangsmåde
  1. Placer dejen i et smurt tærtefad. Tryk den helt ud til kanten og skær evt. overskydende dej af.
  2. Prik huller i tærtebunden med en gaffel
  3. Forbag tærtebunden i ca. 5-10min ved 200graders varmluft
  4. Slå æggene ud i en skål og bland det med hytteost, salt, timian, peber og halvdelen af osten
  5. Snit porrer i skiver og svits det på panden i en smule olivenolie
  6. Vend porrerne i tærtefyldet
  7. Hæld tærtefyldet på den forbagte tærtebund og placer parmaskinken på fyldet
  8. Drys med det resterende ost udenom skinken
  9. Bag tærten i ovnen ved 200 graders varme i ca. 25-30min. Æggemassen skal være brun og stivnet helt, og kanten skal være lysebrun
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/porretaerte-med-parmaskinke/