Citronkylling med smør og urter
 
 
Forfatter:
Ingredienser
Citronkylling
  • En hel økologisk kylling
  • 2-3 spsk. smør
  • 2 fed hvidløg
  • 3 citroner
  • Urter (f.eks. rosmarin, persille og oregano)
  • Hav salt
  • 2 rødløg
Fremgangsmåde
  1. Vask kyllingen både indvendigt og udvendigt og skær gumpen af
  2. Bland det bløde smør med fint hakket hvidløg og urter samt saften fra ½ citron
  3. Løsn skindet forsigtigt med fingrene oppe ved halsen og placer smørfyldet under skindet langs brystkødet. Gør det samme ved lår og vinger.
  4. Smør dernæst hele ydersiden af kyllingen ind med smørblandingen og evt også ekstra citronsaft.
  5. Fyld kyllingen med rester af citron og urtestænger
  6. Bind evt en kødsnor om benene på citronkyllingen
  7. Placer kyllingen på en rist med en bradepande under. Fyld evt. vand i bradepanden, så den ikke brænder på.
  8. Steg kyllingen i ovnen ved 200 graders varme (varmluft) i ca. 45min alt efter, hvor stor kyllingen er. Hvis skindet ikke er sprødt nok. Sæt da de sidste 5-10min på grill.
  9. Imens kyllingen steges i ovnen skæres rødløg og citroner ud i kvarte og halve som steges på panden i en smule smør.
  10. Server citronkyllingen med rødløg og grillede citroner
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/citronkylling-med-smoer-og-urter/