Citronkage med citron- og vaniljefrosting
 
 
Forfatter:
Ingredienser
Citronkage
  • 150g smør
  • 150g sukker
  • 100g marcipan
  • 4 æg
  • skal af to citron
  • 150g kagehvedemel
  • 2 tsk. Bagepulver
  • Smør eller bagepapir til formen
Frosting
  • 200g flødeost
  • 200g flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • saften fra en halv citron
Pynt:
  • Skal af to citroner
  • en håndfuld pistacienødder
Fremgangsmåde
  1. Riv marcipan fint og bland det sammen med smør og sukker
  2. Tilsæt æg et ad gangen, og bland det grundigt rundt i dejen før det næste tilsættes
  3. Bland kagehvedemel, bagepulver og citronskal sammen i en skål for sig
  4. Vend det lidt ad gangen i kagedejen og rør det til en ensformig masse
  5. Hæld dejen i en springform beklædt med bagepapir eller smurt med smør
  6. Bag citronkagen i ovnen ved 190 graders almindelig ovn i ca. 20-25min
  7. Bland flødeost med citronsaft og sigt flormelis i glasuren
  8. Rør det godt rundt så der ingen klumper i glasuren findes
  9. Lad citronkagen afkøle helt inden glasuren smøres på og der pyntes med citronskal og hakkede pistacienødder
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/citronkage-med-citron-og-vaniljefrosting/