Marcipansnegle med marcipanremonce
 
 
Forfatter:
Ingredienser
Til ca. 15 marcipansnegle:
Dej
  • 2dl tempereret mælk
  • 25g gær
  • 100g blødt smør
  • 50g sukker
  • 1æg
  • 400g hvedemel
  • (samt æg til pensling)
Remonce:
  • 150g blødt smør
  • 150g marcipan
  • 100g sukker
  • Drys evt med perlesukker inden servering eller pynt med hvid glasur
Fremgangsmåde
  1. Lun mælken (fingervarm) og opløs gæren heri
  2. Tilsæt smør, sukker og æg og rør det rundt i mælken
  3. Tilsæt hvedemel og ælt dejen godt igennem
  4. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 60min og del den i to dele
  5. Lav imens remonce ved at mose smør, marcipan og sukker sammen til en ensformig masse. Hvis smørret er for koldt kan det evt opvarmes i en gryde. Remoncen skal være blød, så den kan smøres på dejen efterfølgende, men heller ikke flydende
  6. Rul derefter den ene klump dej ud til en firkant, ca. 30cm*30cm, hvor remoncen smørs på.
  7. Rul dejen til en lang pølse og skær den ud til snegle. Gør det samme med den anden klump dej. Placer marcipansneglene i en springform beklædt med bagepapir, eller bag dem enkeltvis på en bageplade.
  8. Pensl marcipansneglene med æg og bag dem ca. 10-15min i en 200 grader varm ovn. Velbekomme!
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/marcipansnegle-med-marcipanremonce/