Peberkager med glasur - også til pynt
 
 
Forfatter:
Ingredienser
Peberkager:
  • 125g smør
  • 100g brun farin
  • 4 spsk. mørk sirup
  • 350 g hvedemel
  • 1 knsp. salt
  • 1 tsk. natron
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • ½ tsk. stødt sort peber
  • ½ tsk. stødt allehånde
  • ½ tsk. kardemomme
  • 2 tsk. stødt kanel
Glasur:
  • ½ dl. æggehvider
  • 150g flormelis
Fremgangsmåde
  1. Smelt smør med sukker og sirup i en gryde under omrøring
  2. Bland mel, natron, salt og krydderierne i en skål og bland den smeltede sukkermasse i melet.
  3. Ælt dejen godt sammen
  4. Rul dejen ud i ca. ½ cm tykkelse på et bord drysset med mel og udstik peberkagerne.
  5. Placer dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i en forvarmet ovn ved 170 graders varme i ca. 10min eller til de er blevet let gyldne.
  6. Lad peberkagerne køle af på pladen inden de pyntes med glasur
Recipe by Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/peberkager-glasur-ogsaa-pynt/