Gløgg ekstrakt - krydret gløggessens
 
 
Forfatter:
Ingredienser
  • Gløgg ekstrakt:
  • 1 økologisk appelsin
  • 5cm frisk ingefær
  • 1L vand
  • 10 hele nelliker
  • 4 kanelstænger
  • 5 kardemommefrø
  • 5 sorte peberkorn
  • 5 stjerneanis
  • 5 allehånden
  • en vaniljestang
  • 250g brun farin
  • 250g rørsukker
Fremgangsmåde
  1. Skræl appelsinen og skær den over i to
  2. Pres appelsinsaften ud i en gryde
  3. Skær skralden af ingefæren, og skær den i mindre stykker
  4. Hæld vand sammen med appelsinskræl og ingefær i gryden
  5. Tilsæt krydderierne
  6. Halver vaniljestangen og tilsæt vaniljekornene samt sukker til gløgg ekstrakten
  7. Lad gløggen komme op og koge kort, og lad den derefter simre under låg ved svag varme i ca. 15min
  8. Lad gløgg esktrakten trække i køleskabet natten over og bland med rødvin efter smag. Forholdet skal ca. være 1:3
  9. Gløgg ekstrakten kan holde sig i et par uger i køleskabet
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/gloegg-ekstrakt-krydret-gloeggessens/