Gløgg ekstrakt - krydret gløggessens
Forfatter: Maria Vestergaard
- Gløgg ekstrakt:
- 1 økologisk appelsin
- 5cm frisk ingefær
- 1L vand
- 10 hele nelliker
- 4 kanelstænger
- 5 kardemommefrø
- 5 sorte peberkorn
- 5 stjerneanis
- 5 allehånden
- en vaniljestang
- 250g brun farin
- 250g rørsukker
- Skræl appelsinen og skær den over i to
- Pres appelsinsaften ud i en gryde
- Skær skralden af ingefæren, og skær den i mindre stykker
- Hæld vand sammen med appelsinskræl og ingefær i gryden
- Tilsæt krydderierne
- Halver vaniljestangen og tilsæt vaniljekornene samt sukker til gløgg ekstrakten
- Lad gløggen komme op og koge kort, og lad den derefter simre under låg ved svag varme i ca. 15min
- Lad gløgg esktrakten trække i køleskabet natten over og bland med rødvin efter smag. Forholdet skal ca. være 1:3
- Gløgg ekstrakten kan holde sig i et par uger i køleskabet
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/gloegg-ekstrakt-krydret-gloeggessens/
3.5.3229