Julekringle med marcipan og appelsin
 
 
Forfatter:
Ingredienser
Ingredienser til en julekringle:
dej:
  • 20g gær
  • 80ml mælk
  • 1 æggeblomme
  • 20g sukker
  • 1 tsk salt
  • ½ tske kardemomme
  • 300g hvedemel
  • 150g smør
remonce
  • 100g marcipan
  • 100g sukker
  • 100g blødt smør
  • fintrevet skal af øko appelsin
pensling:
  • 1 æggehvide
  • 25g perlesukker
  • 25g mandler
Fremgangsmåde
  1. Rør gær ud i mælk.
  2. Tilsæt sukker, salt, kardemomme og æggeblommer
  3. Tilsæt det bløde smør
  4. Tilsæt mel lidt ad gangen og ælt dejen rigtig godt igennem
  5. Lad dejen hæve lunt og tildækket
  6. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 60min hvor imens remoncen laves:
  7. Rør/mos alle ingredienserne sammen til remoncen
  8. Rul dejen ud 100*15cm på et bord drysset med en smule mel
  9. Fordel remoncen langs hele julekringlen i midten
  10. Fold dejen ind over midten og form kringlen
  11. Bær kringlen over på en bageplade beklædt med bagepapir
  12. Pensl med æggehvider og drys med perlesukker og hakkede mandler
  13. Bag julekringlen i ovnen ved 180 graders varme (varmluft) i ca. 15-20min
  14. Lad kringlen køle helt ned inden servering
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/julekringle-med-marcipan-og-appelsin/