Tomatsuppe med karry og kyllingeboller
 
 
Forfatter:
Ingredienser
Ingredienser til ca. fire personer:
Tomatsuppe:
  • en spsk. karry
  • to spsk. sesamolie (eller anden olie)
  • to forårsløg
  • en rød peberfrugt
  • en chili (jeg brugte kun ca. 2cm)
  • 2cm ingefær
  • to fed hvidløg
  • en lime
  • en hønsebouillonterning
  • 0,5L kokosmælk
  • to dåser hakkede tomater
  • smages til med salt
Kyllingeboller:
  • 400g hakket kyllingekød
  • persille (en håndfuld)
  • et rødløg
  • to fed hvidløg
  • et æg
  • to tsk. Salt
Fremgangsmåde
  1. Begynd med suppen. Hak forårsløg, hvidløg, ingefær og chili fint, og hak rød peber i små stave.
  2. Varm olie i en gryde, og svits karry.
  3. Vend de hakkede grøntsager og urter i gryden uden, at de tager farve.
  4. Tilsæt kokosmælk, hakkede tomater og hønsebouillon.
  5. Smag suppen til med salt og saften fra en lime
  6. Imens suppen simrer ved lav varme og tager smag, laves kyllingebollerne.
  7. Hak rødløg, hvidløg og persille fint
  8. Bland løg og persille i en stor skål, sammen med hakket kyllingekød, æg og 2 tsk. salt.
  9. Form kyllingebollerne med en ske og din håndflade, og kog kyllingebollerne i en stor gryde med vand. Kyllingebollerne er færdigkogt, når de kommer op til overfladen.
  10. Vend de færdigkogte kyllingeboller i karrytomat suppen, og server den asiatiske suppe for familien eller vennerne.
Recipe by Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/tomatsuppe-med-karry-og-kyllingeboller/