Honninghjerter - gammeldags opskrift
 
 
Forfatter:
Ingredienser
Fordej:
  • 500g acaciehonning
  • 250g kage hvedemel (eller almindelig hvedemel)
Honningkagedej, til ca. 25 honninghjerter:
  • 2 æggeblommer
  • 15g hjortetaksalt
  • honningkagefordej
  • 250g Finax kage hvedemel eller almindelig hvedemel
  • 10g potsaske
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 2 tsk stødt .ingefær
  • 2 tsk.stødt nelliker
  • 300g mørk chokolade
Fremgangsmåde
Fordej (gerne i oktober eller november måned):
  1. Rør acaciehonning og kage hvedemel sammen i en skål Kom det i en bøtte med låg og gem det et køligt sted uden direkte sollys, f.eks et køkkenskab. Dette gøres gerne en måned før honninghjerterne skal bages.
Honningkagedej (når vi når december måned):
  1. Rør hjortetaksaltet ud i æggeblommerne til der ikke længere er nogle
  2. klumper.
  3. Rør potasken ud i et par spiseskefulde vand
  4. Bland æggeblandingen med potasken og bland det derefter med fordejen
  5. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål for sig og vend det i fordejen
  6. Ælt dejen i ca. 10min. Gerne på en røremaskine
  7. Saml dejen med hænderne og rul den ud på et køkkenbord med en kagerulle og en
  8. smule mel.
  9. Honninghjerterne skal ca. være 0,5cm tykke.
  10. Stik dejen ud med hjerteforme og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir
  11. Bag honninghjerterne i ovnen ved 175 graders varme (almindelig ovn) i ca. 8-10min
  12. Lad dem køle af på en rist og dyp dem i smeltet chokolade
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/honninghjerter-gammeldags-opskrift/