Blommekage med hasselnødder
 
 
Forfatter:
Ingredienser
  • 4 æg
  • 350g rørsukker
  • 1 tsk. vanilje
  • 150g kagehvedemel
  • 200g smør
  • 2 tsk. kanel
  • 1 tsk. ingefær
  • 1 tsk. kardemomme
  • ½ tsk allehånden
  • 2 tsk. bagepulver
  • 300g blommer
  • en håndfuld hasselnødder
  • Pyntes med flormelis og serveres med cremefraise
Fremgangsmåde
  1. Pisk æg og sukker luftigt
  2. Smelt smør og tilsæt det til æggemassen
  3. Bland de tørre ingredienser godt sammen og vend det i dejen
  4. Hæld dejen i en springform beklædt med bagepapir og skær blommerne i skiver.
  5. Placer blommeskiverne på kagen og drys evt med hakkede hasselnødder
  6. Bag kagen i ovnen ved 175 graders varmluft i ca. 35-45min eller til kagen er gennembagt
  7. Drys med flormelis og server med cremefraise eller vaniljeis
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/blommekage-med-hasselnoedder/