Gryderet med bagt kartoffelmos
 
 
Opskriften er til ca. 4 personer
Forfatter:
Ingredienser
Gryderet
  • - 300ml madlavningsfløde
  • - 1 løg
  • - olie eller smør til stegning
  • - en svinemørbrad ca. 600g
  • - 2 gulerødder
  • - 3 tomater (1 dåse flåede tomater kan også benyttes)
  • - 1 grøntsags b0ullionterning
  • - paprika
  • - salt og peber
Kartoffelmos:
  • - 500g kartofler
  • - 150ml madlavningsfløde
  • - 30g smør
Fremgangsmåde
  1. Hak løget og svits det i gryden med olie og 3 tsk. paprika.
  2. Puds svinemørbraden, og skær den i tern, der derefter svitses i gryden.
  3. Skær nu gulerødderne og tomaterne i små skiver, og vend det i gryden sammen med madlavningsfløde og boullionterning.
  4. Kog gryderetten op, og smag til med salt og peber. Lad derefter retten simre indtil den skal spises.
  5. Kog kartoflerne godt møre, og mos dem til en ensartet masse.
  6. Varm derefter madlavningsfløden sammen med smør i en gryde, og vend det lidt af gangen sammen med kartfolerne indtil den rette konsistens opnås.
  7. Smag til med salt og peber, og bag den evt. få minutter i ovnen under funktionen, "grill" for at få en flot skorpe.
Recipe by Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/gryderet-med-kartoffelmos/