Gryderet med bagt kartoffelmos
Forfatter: Maria Vestergaard
- - 300ml madlavningsfløde
- - 1 løg
- - olie eller smør til stegning
- - en svinemørbrad ca. 600g
- - 2 gulerødder
- - 3 tomater (1 dåse flåede tomater kan også benyttes)
- - 1 grøntsags b0ullionterning
- - paprika
- - salt og peber
- - 500g kartofler
- - 150ml madlavningsfløde
- - 30g smør
- Hak løget og svits det i gryden med olie og 3 tsk. paprika.
- Puds svinemørbraden, og skær den i tern, der derefter svitses i gryden.
- Skær nu gulerødderne og tomaterne i små skiver, og vend det i gryden sammen med madlavningsfløde og boullionterning.
- Kog gryderetten op, og smag til med salt og peber. Lad derefter retten simre indtil den skal spises.
- Kog kartoflerne godt møre, og mos dem til en ensartet masse.
- Varm derefter madlavningsfløden sammen med smør i en gryde, og vend det lidt af gangen sammen med kartfolerne indtil den rette konsistens opnås.
- Smag til med salt og peber, og bag den evt. få minutter i ovnen under funktionen, "grill" for at få en flot skorpe.
Recipe by Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/gryderet-med-kartoffelmos/
3.5.3226