Græskarsalat med kål og hampefrø
 
 
Forfatter:
Ingredienser
Græskarsalat:
  • ½ hokkaido græskar
  • Saften fra ½ citron
  • 1 tsk. havsalt
  • ½ lilla spidskål
  • 100g grønkål
  • ca. 100g bøf mozzeralla ost
  • toppes med hampefrø (græskarkerner, nødder osv)
  • 50g bønnespirer
Dressing:
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. havsalt
Fremgangsmåde
  1. Skyl Hokkaido græskaret grundigt og halver det.
  2. Udhul græskaret for kerner og skær det i tern. Vend det i citronsaft og havsalt
  3. Bag græskarternene i ovnen (varmluft) ved 180graders varme i ca. 30min
  4. Snit spidskål og grønkål fint.
  5. Bland dressingen sammen og masser dressingen ind i kålen til den bliver blød
  6. Bland kålen med græskar i et serverings fad og drys med ost, hampefrø (eller nødder) og bønnespirer
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/graeskarsalat-med-groenkaal/