Hokaidosuppe med kokosmælk
 
 
Forfatter:
Ingredienser
Hokkaidosuppe til ca. 4 personer:
  • et hokkaidogræskar
  • 2 store gulerødder
  • en rød peber
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • evt frisk chili
  • 1 tsk. spidskommen
  • ½ tsk. ingefær
  • ½ tsk. cayenne peber
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • vand
  • en grøntsags boullionterning
  • 400ml kokosmælk
  • salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Vask hokkaidogræskar grundigt. Bevar skrællen på og skær den i tern
  2. Skyl de resterende grøntsager og skær også dem i tern
  3. Hak løg og hvidløg groft
  4. Steg alle grøntsagerne i olie i en stor gryde sammen med krydderierne i et par minutter
  5. Dæk grøntsagerne med ca. ⅔ vand (heller for lidt end for meget)
  6. Lad vandet koge op sammen med en boullionterning og lad det simre ved svag varme under låg i ca. 30min eller til grøntsagerne er blevet møre
  7. Blend suppen med en stavblender direkte i gryden
  8. Tilsæt kokosmælk og lad det langsomt varme op, så suppen ikke skiller
  9. Smag til med salt og peber
  10. Server med hjemmelavede rugbrødscroutoner og creme fraiche
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/hokkaidosuppe-med-kokosmaelk/