Pølsehorn - bløde og luftige horn
 
 
Forfatter:
Ingredienser
  • Til ca. 32 små pølsehorn:
  • 4dl mælk
  • 25g gær
  • 50g blødt smør
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk sukker
  • 700g hvedemel
  • 32 små pølser (ca. dobbelt så store som cocktailpølser)
  • æg til pensling
  • Evt sesamfrø og ketchup
Fremgangsmåde
  1. Lun mælken til den er fingervarm og opløs gær heri
  2. Tilsæt smør, salt og sukker og rør godt rundt
  3. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen glat og smidig
  4. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 60min
  5. Del dejen i fire og rul dem til cirkler vha. en kagerulle
  6. Skær cirklen i 8 trekanter
  7. Placer en pølse på det bredeste sted af trekanten og rul dejen omkring pølsen
  8. Placer pølsehornene på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl med æg og pynt evt med sesamfrø
  9. Lad dem hæve yderligere 30min under et viskestykke
  10. Bag pølsehornene i ca. 12-15min ved 200graders varmluft eller til pølsehornene er blevet let gyldne
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/poelsehorn-bloede-og-luftige-horn/