Fuldkornspizza med parmaskinke
 
 
Forfatter:
Ingredienser
Til ca. 2-3 fuldkornspizzaer
Dej
  • 2 dl lunken vand
  • 20g gær
  • 2 spsk. olivenolie
  • ½ tsk. salt
  • 100g fuldkorns hvedemel
  • 250g hvedemel
Fyld:
  • 250g pizza tomatsovs
  • mozzeralla ost
  • 100g parmaskinke
  • frisk revet parmesanost
  • evt. frisk timian
Fremgangsmåde
  1. Opløs gær i vand og tilsæt olivenolie og salt
  2. Tilsæt fuldkorns hvedemel og rør grøden godt rundt
  3. Tilsæt hvedemel og ælt dejen godt igennem i flere minutter (gerne på en røremaskine)
  4. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca 60min
  5. Del dejen i to eller tre og form pizzabundene
  6. Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir
  7. Top med pizza tomatsauce, mozzerallaost og parmaskinke
  8. Bag dem i en forvarmet ovn ved ca. 200grader i ca. 10-15min eller til skorpen er let gyldenbrun
  9. Pynt med frisk revet parmesanost og frisk timian
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/fuldkornspizza-med-parmaskinke/