Indisk gryderet med linser og kikærter
 
 
Forfatter:
Ingredienser
  • Opskrift på indisk gryderet til ca. 4 personer:
  • 2 rødløg
  • ½ bundt forårsløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. olie
  • 1 spsk. karry
  • ½ tsk. cayennepeber
  • 1 squash
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 dåse kikærter (ca. 500g)
  • 1 dåse kokosmælk (ca. 500ml)
  • 1 dåse hakkede tomater (ca. 500g)
  • 1dl røde linser
  • Salt og peber
  • serveres med ris og friskhakket persille eller korriander
Fremgangsmåde
  1. Skær rødløg og hvidløg i tynde skiver og steg det i en smule olie, karry og cayennepeber i en stor gryde til de bliver glasagtige
  2. Skær squash og peberfrugt i store stykker og svits dem i et par minutter i gryden
  3. Hæld væden fra kikærterne og skyld dem under rindende vand i en si
  4. Tilsæt kikærter, kokosmælk hakkede tomater og linser til gryderetten
  5. Lad gryderetten langsomt varme op så saucen ikke skiller og rør jævnligt
  6. Når gryderetten begynder at boble en smule, skrues ned på lav varme, hvorefter retten skal simre i ca. 30min eller til linserne er færdigkogte
  7. Smag til med salt og peber
  8. Server indisk gryderet med ris eller hjemmelavede naanbrød
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/indisk-gryderet-med-linser-og-kikaerter/