Asiatisk kylling i karry
 
 
Forfatter:
Ingredienser
Asiatisk kylling til ca. 4 personer:
  • 400g kyllingekød i strimler
  • 1 dåse kokosmælk
  • ½ L mælk (evt mindre)
  • ¼ spidskåls hoved
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 stor gulerod
  • 2 forårsløg
  • 1 spsk karry
  • 1 cm frisk ingefær (evt som krydderi)
  • en kylling boullionterning
  • sesamolie til stegning (evt anden olie)
  • 1 spsk soya
  • 1 spsk fiskesovs
  • salt
  • nudler eller ris
Fremgangsmåde
  1. Hak forårsløg og steg det sammen med kyllingekød, karry og ingefær i en gryde med olie, til kødet er gennemstegt.
  2. Hak gulerødder, peberfrugt og spidskål. Steg grøntsagerne i gryden i et par minutter og tilsæt soyasauce, og fiskesovs og lad det simre i et par minutter.
  3. TIlsæt kokosmælk, boulionterning og mælk, og lad det langsomt varme op så saucen ikke skiller. Smag til med salt.
  4. Jævn evt saucen med maizena, hvis den ønskes tykkere.
  5. Kog nudler eller ris som anført på pakken.
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/asiatisk-kylling-i-karry/