Gulerodskage med frosting
 
 
Forfatter:
Ingredienser
Gulerodskage:
  • 3 æg
  • 400g brunfarin
  • 1 dl neutral olie
  • 200g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. stødt nelliker
  • 2 tsk. kanel
  • ½ tsk salt
  • 300g groft revet gulerod
  • evt. 100g rosiner eller nødder
Vanilje frosting:
  • 200g natural flødeost
  • 1 tsk. vaniljesukker (eller kornene fra en vaniljestang)
  • 50g flormelis
  • saften fra ¼ citron
  • Pyntes med groft hakkede nødder og gulerodstoppe
Fremgangsmåde
  1. Pisk æg og brunfarin sammen i et par minutter og tilsæt dernæst olie
  2. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål, så krydderierne bliver godt fordelt. Tilsæt de tørre ingredienser til æggemassen
  3. Riv guleødderne groft på et rivejern og tilsæt det evt. til dejen sammen med hakkede nødder eller rosiner
  4. Hæld kagedejen i en springform beklædt med bagepapir
  5. Stil gulerodskagen i en kold ovn, og bag den i ca. 60-70min ved 175graders varmluft eller til kagen er gennembagt.
  6. Imens gulerodskagen bages laves vaniljefrosting: Bland alle ingredienserne sammen og stil frostingen på køl i køleskabet til kagen er bagt færdigt og afkølet
  7. Smør et lag vaniljefrosting på den afkølede gulerodskage og pynt evt med hakkede nødder og gulerodstoppe
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/gulerodskage-med-vaniljefrosting/