Indisk curry - opskrift med kylling
Forfatter: Maria Vestergaard
- 450g kylling
- 1 dl yoghurt
- Saften fra ¼ lime
- 1 løg
- olie til stegning
- 1 tsk. salt
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk. ingefær
- ¼ cayennepeber
- 1 tsk. nelliker
- 1 tsk. kardemomme
- 1 tsk. spidskommen
- 2 spsk. mild karry
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 rød peberfrugt
- 1 dåse kokosmælk
- evt maizena til jævning
- serveres med ris eller naanbrød, korriander og lime
- Skær kylling i mundrette stykker og vend det i yoghurt, hakket hvidløg, salt og limesaft
- Hak løg og steg det i en gryde med olie sammen med alle krydderierne ved middel varme
- Tilsæt kylling med marinaden, samt hakkede tomater og lad det simre ved svag varme i ca. 20min til kyllingen er gennmkogt
- Hak peberfrugt i tern og tilsæt det sammen med kokosmælk.
- Lad langsomt retten varme op så sovsen ikke skiller
- Smag til med salt og evt ekstra krydderier og urter og jævn sovsen hvis den ønskes tykkere
Recipe by Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/indisk-curry-opskrift-med-kylling/
3.5.3226