Madpakkeboller
 
 
Forfatter:
Ingredienser
Ingredienser til ca. 10 eftermiddagsboller:
  • 20g gær
  • ½ tsk. salt
  • 1 tsk. honning
  • 2,5 dl mælk
  • 100g fuldkornsmel
  • 225g hvedemel
  • 100g frugtstang (f.eks æble, gulerod og fuldkorn)
  • æg til pensling
Fremgangsmåde
  1. Begynd med at lun mælken og opløs gæren heri
  2. Tilsæt salt og honning og rør godt rundt
  3. Hak frugt- og grøntsagsstængerne groft og vend det sammen med fuldkornsmel i mælken
  4. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og rør godt rundt
  5. Ælt dejen godt igennem på røremaskine eller med en grydeske i ca. 10min
  6. Lad dejen til madpakkebollerne hæve lunt og tildækket i ca. 1 time
  7. Form madpakkebollerne vha. to spiseskeer og placer bollerne på en bradepande beklædt med bagepapir.
  8. Lad bollerne hæve yderligere 15min
  9. Pensl bollerne med sammenpisket æg
  10. Bag dem i ovnen ved 190graders varme i ca. 15min
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/madpakkeboller-med-fuldkorn-og-frugt/