Gulerodssalat - marokkansk inspireret
 
 
Forfatter:
Ingredienser
Gulerodssalat til ca. 4 personer:
  • 5 store gulerødder
  • 1 forårsløg
  • 1 spsk. kokosolie
  • 100g ristede kikærter
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. spidskommen
  • ½ tsk. cayenne peber
  • 1 spsk. sesamfrø
  • saften fra ½ citron
  • 1 tsk. honning
  • en håndfuld frisk mynte, korriander eller persille
  • 100g gedeost
Fremgangsmåde
  1. Riv gulerod i lange strimler med en kartoffelskræller eller skær dem i tynde skiver
  2. Skær forårsløg i tynde skiver
  3. På en varm pande steges kikærter i kokosolie, spidskommen, cayennepeber og salt i ca. 5min til de er blevet gyldne.
  4. Tilsæt sesamfrø, citronsaft og honning til panden. Bland det hurtigt rundt uden at lade det stege, og vend det i grøntsagerne.
  5. Hak mynte fint og skær gedeost i tynde skiver
  6. Bland halvdelen af mynten og al gedeosten i gulerodssalaten
  7. Pynt med den resterende mynte og drys evt med havsalt på toppen
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/gulerodssalat-marokkansk-inspireret/