Omelet af spejlæg, urter og bacon
 
 
Forfatter:
Ingredienser
Spejlægs omelet til ca. 2-4personer:
  • Smør/neutral olie til stegning
  • 8 æg
  • ½ porre (eller løg, forårsløg og rødløg)
  • 8 cherrytomater
  • en håndfuld frisk persille (eller spinat, svampe og andre urter)
  • 8 stykker bacon
  • 1,5 tsk salt
  • evt peber
  • Serveres med ristet rugbrød med smør og havsalt
Fremgangsmåde
  1. Smør en dyb pande med olie eller smør
  2. Skyld grøntsagerne og skær dem i tynde skiver
  3. Knæk æggene ud på panden som spejlæg og placer grøntsagerne imellem æggeblommerne
  4. Steg omeletten på meget svag varme i 10-15min med et stort låg over panden. Jeg har ikke et låg der er stort nok, så jeg lægger altid en paletkniv på kanten i den ene side, som kan holde det for lile låg over panden.
  5. Omeletten er færdig når æggeblommerne er gennemstegte eller let blødkogte.
  6. Server spejlægs omeletten med ristet brød med smør og havsalt
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/omelet-af-spejlaeg-urter-og-bacon/