Italienske kødboller i tomatsovs
 
 
Forfatter:
Ingredienser
Tomatsovs:
  • Olivenolie til stegning
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 dåse tomatpure
  • 2 dl madlavningsfløde
  • 2 tsk basilikum
  • 2 tsk oregano
  • ½ - 1 tsk cayenne peber
  • smages til med salt
  • Evt. en smule vand hvis saucen er for tyk
Kødboller:
  • 500g hakket oksekød
  • 2 æg
  • 2-3 spsk hvedemel
  • 1 løg (gerne rødløg)
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk basilikum
  • 1½ tsk salt
  • en smule olivenolie til stegning
  • spagetti
Fremgangsmåde
  1. Begynd med tomatsovsen. Hak et løg og et fed hvidløg fint, og svits det i en gryde med olivenolie. Tilsæt tomatpure og hakkede tomater, og lad det koge op.
  2. Tilsæt madlavningsfløde og krydderrier, og smag retten til med salt.
  3. Skru ned på svag varme, og lad tomatsovsen simrekoge i gerne 30min.
  4. Imens tomatsovsen simrekoger laves kødboller. Hak løg og hvidløg fint (brug gerne en minihakker). Bland løg, hakket oksekød, æg, hvedemel og krydderier sammen i en skål til en ensformig masse. Form kødbollerne med en ske og din hule hånd.
  5. Steg kødbollerne på en varm pande med olie til de bliver let gyldenbrune
  6. Kog kødbollerne færdige i tomatsovsen i ca. 10-15min.
  7. Skær evt en kødbolle over for at tjekke, om den er gennemkogt inden retten serveres.
  8. Kog spagetti som anført på pakken. Velbekomme!
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/italienske-koedboller-i-tomatsovs/