Baguette - opskrift med durummel
 
 
Forfatter:
Ingredienser
Opskrift til ca. 2 baguettes (lav gerne dobbelt portion)
  • 3,5dl vand
  • 10g gær
  • 1 spsk. honning
  • 1 tsk. salt
  • 150g durummel
  • 300g hvedemel
Fremgangsmåde
  1. Opløs gær i vand og tilsæt honning og salt
  2. Tilsæt durummel og rør dejen fri for klumper
  3. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og rør dejen enten i hånden eller på en røremaskine i mindst 10min
  4. Lad dejen hæve tildækket med film i køleskabet natten over
  5. Tag noget mel på fingrene og form to baguette, og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dejen skal være meget klistret, og det gør ingenting, at brødene ikke bliver pænt formet. De skal nok blive flotte og rustikke, når de er blevet bagt.
  6. Placer en bageplade med en smule vand i bunden af ovnen
  7. Bag dit baguette øverst i ovnen i ca. 25min i en forvarmet ovn på 240 gradervarmluft, og skru temperaturen ned på 200 grader når brødet sættes ind.
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/baguette-opskrift-med-durummel/