Fuldkornsbrød med dansk grahamsmel
 
 
Forfatter:
Ingredienser
  • 50g gær
  • 4dl kærnemælk
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 1 æg
  • 2 spsk blødt smør
  • 200g finax grahamsmel
  • 100g finax fuldkornshvedemel
  • 250g finax hvedemel
  • Pensles med kærnemælk
Fremgangsmåde
  1. Lun kærnemælken og opløs gæren heri
  2. Tilsæt sukker, salt, æg og blødt smør, og rør godt rundt
  3. Tilsæt fuldkornshvedemel og grahamsmel og rør dejen til en ensformig grød
  4. Tilsæt hvedemel lidt ad gange, og ælt dejen godt igennem
  5. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 60min
  6. Hæld dejen i en smurt franskbrødform (gerne silikone) og pensl med kærnemælk
  7. Bag brødet i en forvarmet ovn ved 200graders varme (varmluft) i ca. 25-30min
  8. Lad fuldkornsbrødet køle helt ned på en rist inden det skæres ud i skiver
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/fuldkornsbroed-med-dansk-grahamsmel/