Sunde cookies med havregryn og peanutbutter
 
 
Forfatter:
Ingredienser
Til ca. 12 sunde havregrynscookies:
  • 125g havregryn
  • 100g fuldkornshvedemel
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vanilje
  • 50g sukker
  • 50g brunfarin
  • 30g mørk chokolade
  • 10 dadler
  • 2 spsk. peanutbutter
  • 2 æg
  • ½ dl. mælk
Fremgangsmåde
  1. Bland alle de tørre ingredienser sammen. Det vil sige havregryn, fuldkornshvedemel, salt bagepulver, vanilje, sukker og brunfarin.
  2. Hak dadler meget fint og bland det i melblandningen
  3. Hak chokoladen groft og bland det i melblandningen
  4. Pisk mælk, æg og peanutbutter sammen i en skål for sig ved hjælp af en gaffel.
  5. Bland æggeblandingen i dejen og rør cookiedejen godt igennem
  6. Form ca. 12 kugler af småkagedejen
  7. Pres dem flade, men så de stadig er tykke og placer dem på bageplade beklædt med bagepapir
  8. Bag dem i en forvarmet ovn (varmluft) i ca. 10-15min ved 175graders varme.
  9. De sunde cookies skal være let lysebrune i kanten, og bliver ført sprøde når de får lov til at køle ned på en bagerist efter bagningen
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/sunde-cookies-med-havregryn-og-peanutbutter/