Ølandsboller med quionoa og speltmel
 
 
Forfatter:
Ingredienser
  • 25g gær
  • 2,5dl lunken vand
  • 0,5 tsk. salt
  • 1 dl. Yoghurt naturel
  • 1 spsk. Honning
  • 150g speltmel
  • 400g ølands hvedemel
  • æg til pensling
  • pynt: quinoa
Fremgangsmåde
  1. Rør gær og salt ud i vand og tilsæt yoghurt naturel og honning
  2. Tilsæt speltmel og rør dejen godt igennem
  3. Tilsæt ølandshvedemel lidt ad gangen, og ælt dejen godt igennem
  4. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 60min
  5. Form bollerne og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir
  6. Læg et klæde over, og lad dem hæve yderligere 30min
  7. Pensl med sammenpisket æg og drys med quinoa, eller andre frø eller kerner
  8. Bag dem i ovnen i ca. 12-15min ved 225graders varmluft
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/oelandsboller-med-quionoa-og-speltmel/