Lyssej med dampet porre og kål i tamari
 
 
Forfatter:
Ingredienser
  • Lyssej til to personer:
  • ½ blomkål
  • et løg
  • en bakke karse
  • en porre
  • 200g grønkål
  • en broccoli
  • 300g lyssej filet med skind
  • et fed hvidløg
  • 5 cm ingefær
  • et lille brev tamari dressing
  • olivenolie
  • 1 spsk eddike (balsamico- eller æblecidereddike)
  • 1 spsk. smør
  • salt og peber
Fremgangsmåde
Salat:
  1. Riv blomkål fint på et rivejern eller mandolinjer
  2. Pil løget og snit det i tynde både. Kom 2 spsk. eddike ved, og råsylt dem i ca. 5min
  3. Vend de råsyltede løg sammen med blomkål, klippet karse og en smule salt og peber
  4. Fjern rod og top på porren. Kasser dem, og flæk den i to på langs.
  5. Snit grønkålsbladene fint.
  6. Skræl broccolistokken og del den i fire stykker gennem blomst og stok
  7. Kom alt i en gryde.
  8. Tilsæt 1 dl koldt vand og smør
  9. Krydrer med havsalt og peber, og damp det i 6-8 min, til alt er mørt, men stadig har bid
Lyssej:
  1. varm en pande op, og kom olivenolie på panden
  2. Steg fisken på skindsiden i 5-7min og krydrer med salt
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/lyssej-med-dampet-porre-og-kaal-tamari/