Bagt torsk med rødebede og linser
 
 
Forfatter:
Ingredienser
Bagt torsk med rødbeder og linser til ca. 2 personer:
  • ca. 300g rødbede
  • 100g belugalinser
  • 300g torskefilet
  • et fed hvidløg
  • ½ økologisk citron
  • 20-30g kapers
  • ½ rødløg
  • Karse
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. dijonsenep
  • salt og peber
Fremgangsmåde
Bagt torsk med rødbedesalat:
  1. Skyl rødbederne. Kom dem i en gryde med salt og dæk dem med vand
  2. Kog rødbederne møre under låg i 30-35min
  3. Smut skindet af rødbederne, og skær dem i tern
  4. Hak løg i fine tern.
  5. Kog belugalinser som anført på pakken.
  6. Vend rødbeder, linser og kapers i en dressing af olivenolie, salt, peber, dijonsennep og evt lidt citronsaft.
  7. Tænd ovnen på 160graders varme
  8. Del torsken i pæne portionsstykker.
  9. Læg dem på en plade med bagepapir, drys med salt og revet citronskal
  10. Sæt pladen i ovnen, og bag fisken til den er fast i kødet, ca. 10-12min
  11. Server den bagte torsk på rødebede salaten og drys med karse på toppen.
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/bagt-torsk-med-roedebeder-og-linser/