Hvid chokolademousse med friske bær
 
 
Forfatter:
Ingredienser
Hvid chokolademousse til ca. 4 personer:
Marinerede jordbær:
  • 200g friske bær (for eksempel jordbær)
  • 1 spsk mørk balsamicoeddike
  • 2 spsk sukker
  • 10 mynteblade
Hvid chokolademousse:
  • 150g hvid chokolade
  • 3 spsk sukker
  • 3 æggehvider
  • 2 dl fløde
Pynt
  • Hakkede mandler, hvid chokolade, frisk mynte
Fremgangsmåde
Marinerede jordbær:
  1. Vask jordbær grundigt og skær stilken af.
  2. Skær bær i 8 dele hvis de er store, og vend dem i sukker, balsamicoeddike og frisk hakket mynte.
  3. Lad jordbær trække i køleskabet, imens chokolademoussen tilberedes.
Hvid chokolademousse:
  1. Hak hvid chokolade i stykker og smelt det over et vandbad
  2. Pisk sukker og æg i en stor skål til det bliver stift.
  3. Pisk flødeskum af fløde i en anden skål og vend det forsigtigt i den hvide æggemasse sammen med den hvide chokolade
  4. Placer moussen i flotte dessertglas, og lad den stå i køleskabet i mindst 30min
  5. Pynt med balsamico marinerede jordbær og hakkede mandler inden servering
Recipe by Maria Vestergaard at https://mariavestergaard.dk/hvid-chokolademousse-med-friske-baer/